Små historier

Jeg er tryg når jeg går

- Da vores søn kom på sit første besøg i børnehaven, fik han en varm velkomst af alle, både børn og voksne. Af børnene, inden vi var nået ind af lågen."Er du …" spurgte de ham, ja, svarede han og kiggede på mig: "Mor, kender de mig". De havde fået at vide, at han kom på besøg den dag, og der gik ikke mange sekunder før de var i gang med at vise ham hele legepladsen. Det var en hel fantastisk oplevelse både for ham og os som forældre, sikke en varm modtagelse. Den betød så meget for os alle.

Pædagogerne tager sig rigtig godt af vores søn, når vi kommer om morgenen. De er meget opmærksomme, specielt i starten, og tager imod dem og spørger, om de vil vinke til os forældre ud af vinduet. De bliver hos dem og følger dem ind på stuen bagefter og får startet dagen på en god måde. Jeg er tryg, når jeg går, og det er vigtigt for mig. De er stadig gode til det, men i dag løber han bare ind, og vi kan næsten ikke gå hurtigt nok. Vi ved jo alle, hvor meget det betyder at starte dagen godt, og at der bliver sagt godmorgen til en, når man møder på arbejde. Som forældre mærker vi, at vores barn ikke bare bliver afleveret, men også taget imod.

Hele sommeren slider børnene godt på den store legeplads, som er meget naturskøn. Der er en masse dejlige legeområder på græs, asfalt, i sandkasser, og en masse buske og træer giver gode muligheder for huler og gemmesteder. Der bliver ofte tændt bål, og maden nydes udenfor. Om vinteren er der en dejlig kælkebakke, men her slides børnehaven lidt mere indenfor, hvor der er forskellige rum, børnene kan lege i, og en fast maddag. Der leges på kryds og på tværs af dreng og pige samt store og små.

Det var et stort plus for os som forældre, at børnehaven var bedre bemandet, og at der ikke var så mange børn. Vi syntes børnehaven har en god kultur med hensyn til det at respektere og være gode ved hinanden. Der er et godt sammenspil mellem stor og lille. Der bliver lavet mange ting med børnene og kørt forskellige temaer hen over året. Der er regler, som skal følges, men vi oplever også en god frihedsgrad. Men det bedste af alt er, at vores søn elsker at komme i børnehave.

Fra byen til Avnstrup Børnegård

- Sidste år rev vi teltpælene op og byttede vores 3-værelses lejlighed på Frederiksberg ud med et hus i Ny Tolstrup. At bytte by-børnehaven ud med Avnstrup Børnegård var ikke så stort et skift, som man umiddelbart skulle tro. Det skyldtes blandt andet, at Liva var så privilegeret at være i udflyttergruppen og derfor havde den fornøjelse at drage til de nordsjællandske skove nær Værløse hver dag.

Der, hvor man kan tale om, at Liva oplevede en forandring, var i antallet af kammerater, hun skulle forholde sig til, da hun kom til Avnstrup Børnegård. Hvor Liva før var vant til at dele hverdagen med 120 børn, fordelt på vuggestuer og børnehaver, skulle hun nu pludselig kun forholde sig til 17 andre børn. Der, hvor vi som forældre kunne mærke en forskel fra den tidligere børnehave, var i det overskud, der hersker hos pædagogerne i Avnstrup Børnegård.

Overskuddet kommer især til udtryk i de flotte, gennemtænkte og omfattende tema uger, som blandt andet giver børnene et kulturelt indblik i forskellige lande eller kendskab til skovens dyr og andre troldevæsner.

Ud over overskuet blandt pædagogerne, så var vi også yderst benovet over de fysiske rammer. Det er jo helt overdådigt, at 18 børn med pædagoger deler et helt hus. Hvor vi var vant til, at der var 25 børn på en forholdsvis lille stue, er vi nu et privilegeret forældrepar, der er vidner til nogle luksuriøse omgivelser, der både indeholder et puderum, dukkekrog, en "Fritter" for de store børn, for slet ikke at tale om faciliteterne udenfor.

Udenfor er der naturlegeredskaber, tårne, bålsted, gemmesteder, kuperet landskab og en fantastisk skov med trolde, hjorte, musvåger, søer og meget meget mere. Børnenes motorik bliver i den grad stimuleret, og det gør fantasien også. Liva elsker sin hverdag i Avnstrup Børnegård. Fra første dag faldt hun til, og det kan vi takke de opmærksomme pædagoger for og, ej at forglemme, børneflokken.