Vores digitale skole

Lejre Kommune prioriterer digitalisering højt – både i skolernes undervisning og i kommunikationen mellem lærere, elever og forældre. Som den første sjællandske kommune, tog alle skoler en læringsplatform i brug. Efterfølgende har vi taget Office365 i brug som skolernes fælles delingsplatform - og lige nu går vi over til Aula, som du kan læse mere om på aulainfo.dk

I Lejre Kommunes folkeskoler har eleverne i indskolingen personlige iPads og 2/3 af eleverne har adgang til pc'ere i 4.-9. klasse. Desuden er alle skolerne gearet til at eleverne tager deres egne digitale enheder med, i det adgang til netværk, print og opbevaringsskabe er tilgængelig for alle.

MÅL: Dét vil vi

Vi ønsker at være digitale frontløbere, og digitalisering har i mange år været højt prioriteret som en del af vores vision og strategi på skoleområdet. Det er også en af grundene til, at vi er den første sjællandske kommune, hvor alle skoler tog en læringsplatform i brug, og efterfølgende har vi taget Office365 i brug som skolernes fælles delingsplatform.

Ideen er at etablere enkelte indgange til den digitale skole. Altså indgang til digitale læremidler, til de forskellige planlægningsværktøjer og til kommunikationen lærerne imellem og kommunikationen med eleverne, forældrene og ledelsen.

ORGANISERING: Sådan gør vi

I den digitale læringsplatform Meebook, arbejder lærerne med deres årsplanlægning, bygger undervisningsforløbene og arbejder med Fælles Mål samt elev-evaluering. Platformen gør, at vores lærere og pædagogiske personale kan følge hele klassens og også den enkelte elevs fremskridt og give feedback løbende og struktureret. Derudover kan man som forældre følge med i, hvad ens barn arbejder med.

Samtidig får alle ansatte og elever i folkeskolerne, på delingsportalen Lejreskoler.dk, adgang til ubegrænset fildeling, gratis download af Office 365 ProPlus pakke og overblik over kommunens digitale abonnementer.