Det er dejligt og godt for børn at lege ude, når solen skinner.

Solpolitik for Rollingen

Det er dejligt og godt for børn at lege ude, når solen skinner. Solen forsyner os med det vigtige D-vitamin, men kan også forårsage solskader. Det er derfor vigtigt at beskytte børnene mod de kraftige stråler fra solen.

Formålet med solpolitikken for Rollingen er derfor at sikre, at børnene beskyttes bedst muligt mod solens skadelige stråler, da det er de solskoldninger, man pådrager sig som barn, der er de mest skadelige, og kan give hudkræft senere i livet.

Forældrene skal sørge for, at børnene er smurt tilstrækkelig med solcreme hjemmefra til formiddagstimerne. Husk nakke, næse, ører, ansigt samt fødder såfremt børnene har bare tær i sandaler. Efter frokost, sørger pædagogerne for at smøre børnene med et nyt lag solcreme, men kun på arme ben og i ansigtet. (Vi har solcreme i børnehaven).

Husk en solhat til børnene, gerne med bred skygge, som dækker hoved, ansigt, ører og nakke. Vær opmærksom på, at en almindelig kasket ikke er nok. Bestyrelsen henstiller til, at børnene ikke har bare maver og at skuldre dækkes til, dvs. ingen ærmeløse bluser, stropbluser eller stropkjoler. Hav evt. en t-shirt under.

Der bliver sat solsejl op over sandkassen og en del af græsplænen, så børnene kan lege i skyggen.

Den bedste beskyttelse mod solen er tildækning af huden i form af løstsiddende tøj.

Tjek evt. dagens UV-indeks på DMI's hjemmeside (www.dmi.dk).

Så snart UV-indekset kommer over 3, er det tid til at smøre børnene med solcreme. Man kan tilmelde sig en gratis sms-service på www.uvindex.nu, som udsender dagens UV-indeks via en sms.