Om Møllehuset

Møllehuset er et lille 0-6 års børnehus beliggende i Kr. Sonnerup tæt på natur og nær den smukke fjord. Vores placering er ideel for pendlere, da Møllehuset ligger tæt på motorvej til både København og Holbæk.

Møllehuset blev indviet den 1. juli 1977 og var dengang den første kommunale børnehave i daværende Bramsnæs kommune. I september 2013 blev Møllehuset til en integreret institution, da der blev etableret vuggestue med plads til 12 børn. Vuggestuebørn er garanteret plads i børnehaven.

Møllehuset er en integreret institution, hvor vi værner om traditioner, men også gerne vil skabe nye. Vores udgangspunkt er at aktiviteterne i dagligdagen skal kunne fange børnene og skabe selvstændige og nysgerrige individer, der har mod på livet.

Som udgangspunkt er vores personaler enten knyttet til vuggestuen eller børnehaven, men vi har i løbet af 2017 skabt en småbørnsgruppe i vuggestuen, hvor overgangen til børnehaven gøres så naturlig som muligt. Det betyder også at personalerne er der hvor børnene er. så der arbejdes på tværs. Der åbnes og lukkes også sammen i huset.

Vi arbejder ud fra det anerkendende børnesyn med vægt på det gode børneliv, hvor børnene gives tid og rum til leg og til at indgå relationer/venskaber med andre børn.

Vi har et tæt samarbejde med distriktsskolen, Bramsnæsvigskolen for at sikre en tryg og glad overgang til skolen.

 

Vores åbningstid er:

  • Mandag til torsdag kl. 6:00 til 16:45
  • Fredag kl. 6:30-16:00
Omgivelser

Møllehuset ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Kr. Sonnerup, lige op til skolen. Vi bruger vores lokalområde og legeplads til alle former for pædagogiske aktiviter.

Vuggestuen har med sin placering mulighed for, at børnene kan udforske omverden i eget tempo. Vuggestuen har sit eget udendørsområde, hvor vi forventer snart at kunne etablere legeredskaber, der passer til denne aldersgruppe. De har derudover mulighed for, alt efter alder og modenhed, at lege på den store del af legepladsen, som ligger ud for børnehaven.

Børnehaven har en stor grøn legeplads, med gode udfoldelsesmuligheder, heriblandt et overdækket udeværksted. Der er god beplantning, som børnene leger meget i og hvor vi kan følge årstidernes skift, idet der er en del løvfældende beplantning. I legepladsafsnittet nærmest bygningerne er der områder, hvor man kan lege med det kørende materiel, hvilket betyder at den fjernere del af legepladsen er forbeholdt løb, boldleg, frisbeeleg m.v. uden forstyrrende køretøjer rundt om benene. Her er der også bålsted og hus, samt plantekasser.

Møllehuset bruger så meget tid som muligt udendørs. Enten på vores dejlige legeplads eller på turer i lokalområdet, hvor der også er plads til byture ind imellem.