Børnehaven

Møllehusets børnehavegruppe hedder Spirerne. Som udgangspunkt er børnehaven en gruppe, hvor børnene har en fast base, men aktiviteter foregår i mindre grupper og der samarbejdes på tværs af hele børnegruppen. 1.august 2018 er der madordning i børnehaven efter forældrene klart har stemt ja til madordningen.

Møllehusets børnehave er pt. inddelt i to grupper. "Spirene" hvor børnene starter deres børnehaveliv, og "Maxigruppen" hvor vi har samlet førskolebørnene. i dagligdagen er der meget leg på tværs af grupperne, og vi prøver også at skabe nogle læringsrum i vores fysiske rammer, der understøtter, at børnene kan  mødes på tværs

Vi har herunder forsøgt at beskrive børnehavens rytme. Tidspunkterne er ca. tidspunkter og kan variere fra dag til dag.

Mandag til torsdag 

Kl. 06.00 Møllehuset åbner - de første børn kommer - vi er i fællesrummet sammen med vuggestuen, hvor der er mulighed for lidt morgenmad.

Kl. 07.30 Vi går på stuerne eller legepladsen, hvor dagen tager sin begyndelse.

Kl. 09.00 I formiddagstimerne foregår de planlagte aktiviteter.

Kl. 11.00 Spiser vi frokost - dækker bord med tallerkener og glas, og henter madeni køkkenet. - gør klar til en hyggelig spisesituation, gerne opdelt i mindre grupper.

Efter frokost går de fleste børn på legepladsen, De børn, som har brug for en middagslur, sover til middag.

Kl. 14.00 Spiser vi frugt

Kl. 14.30 Efter frugt igangsættes små aktiviteter og lege, som hurtigt kan afrundes, når børnene bliver hentet.

Sidst på eftermiddagen Samles vi i fællesrummet eller på legepladsen, hvor vi slutter dagen af sammen med vuggestuen.

Kl. 16.45 Lukker Møllehuset

Fredag

Om fredagen har Møllehuset en anden åbne og lukke tid. 

Vi åbner kl. 6.30 og lukker kl. 16.00

Ellers er dagsrytmen den samme, som beskrevet ovenfor.

I kan herunder læse flere praktisk informationer, som er godt at vide for jer forældre.

Sovemuligheder

Der er mulighed for at Jeres barn kan sove til middag i børnehaven, det sker i tidsrummet efter frokost til ca. kl.14. Det er dog forskelligt, hvilket behov det enkelte barn har, og hvad I som forældre aftaler med stuens perosnale om, hvordan Jeres barn har brug for at sove til middag.

Middagsluren foregår i puderummet, på en madras og med dyne som det enkelte barn benytter i den tid, der er behov for dette.

Hvis barnet bruger sut, sutteklud, bamse el.lign. er det godt at have med, det giver barnet den fornødne tryghed til middagsluren.

Barnets mappe

Børnene får en mappe, når de starter i børnehaven, hvori der sættes de tegninger, som med jævne mellemrum tegnes - gerne i forbindelse med de aktuelle temaer, der arbejdes på. Derudover sættes der billeder ind af forskellige situationer, som det enkelte barn har deltaget i i sit børnehaveforløb.

Blebørn

Hvis Jeres barn bruger ble, skal I selv medbringe bleer. Vi har opbevaringsmulighed til dem på badeværelserne.

Aflevering og afhentning

Når I afleverer Jeres barn, bedes I sikre Jer, at medarbejderne registrerer, at I ved Jeres "godmorgen" er klar over, at det nu er dem der tager over, hvorefter børnene vil blive krydset ind af medarbejderne.

Når I henter Jeres børn, bedes I ligeledes sikre Jer, at det bliver registreret at I siger farvel, så Jeres børn kan blive krydset ud. Skulle Jeres barn af en eller anden grund blive bragt i børnehave af andre end Jer selv, vil vi gerne vide det, så vi ved, at alt er i orden.

Når I ved, at det er andre end Jer selv, der henter Jeres barn, vil vi ligeledes gerne vide det, idet vi ikke udleverer Jeres barn til andre, uden at I har givet os besked om det.

Garderobe

På barnets garderobe er der en kurv med plads til skiftetøj, vi anbefaler at indholdet løbende holdes ajour, så der hele tiden er anvendeligt skiftetøj. Vi anbefaler, at I som forældre holder orden på garderoben.

Når I går hjem, bedes I sørge for, at det der hører til i barnets garderobe, er korrekt placeret, så vi kan få gjort ordentligt rent, også i garderoben.

Vi anbefaler, at der er navn i børnenes tøj, fodtøj og andre effekter der tilhører børnene - det gør det nemmere at finde, når det ikke lige er på sin plads og kende forskel i tilfælde af at flere har samme ting, skostørrelser m.v.