Aktiviteter

Her kan du læse, om de faste aktiviteter vi har i årets løb, samt om husets traditioner.

I Tusindfryd har vi nogle faste aktiviteter i årets løb.

I vinterhalvåret har vi fra september til december rytmik en gang om ugen, med en musikpædagog fra Lejre Musikskole. Det er 15 af de mellemste børn på tværs af stuerne, der sammen med 2 voksne går fra til rytmik. Gruppen skifter fra år til år, og alle bliver i deres børnehavetid en del af rytmik holdet. Til rytmik laver vi forskellige sang- og bevægelseslege, så børnene får brugt deres krop, lært rytme og arbejdet sammen. Børnene er altid meget glade for rytmik og de 45 min iler af sted.

I Lejre kommune starter børnene i skole og SFO i august måned. Hvert år har vi i Tusindfryd en storgruppe med de børn, der det kommende år fylder 6 og derfor formodentlig skal starte i skole. Gruppen går fra om formiddagen 1-2 gange om ugen sammen med 2-3 voksne. Her arbejder de med forskellige emner og temaer, som børnene er optaget af og som skal være med til, at gøre dem klar til at starte i skole. Det kan fx være emnet "Hvordan er man en god kammerat" eller "Vikingerne". Derudover tager storgruppen på turer og arbejder med sproglege, bogstaver, tal, samt børnenes socialisering.

Tusindfryd har et tæt samarbejde med Kr. Såby skole, hvor størstedelen af vores børn vælger at starte i skole. I maj måned afholdes en Idrætslegedag, hvor skolegruppen kommer op på skolen og møder lærerne og elever i børnehaveklassen.

Derudover arbejder vi i Tusindfryd meget på tværs af de tre stuer i huset i forbindelse med projekter, turer ud af huset og når vi har malerværksted.

I vores årshjul kan I læse om de traditioner, vi har i årets løb. Vi har her under beskrevet dem og samtidig fortæller vi, hvordan vi fejre fødselsdage samt siger goddag & farvel.