Vuggestuen

I vuggestuen lægger vi vægt på nærhed, glæde og spontanitet i et lærerigt miljø. Ved start i Vuggestuen får barnet en primærvoksen, som er ansvarlig for, at barnet og familien falder til og at barnet er i en god udvikling.

Om formiddagen er der oftest 3 medarbejdere på hver stue. Så hvis et enkelt barn har brug for en voksen alene f.eks. til at falde i søvn eller, hvis barnet har en svær periode, er dette muligt. Børnene har en primær voksen som er særlig opmærksom på det enkelte barn.

Vi arbejder meget på tværs af vuggestuegrupperne, og børnene lærer hurtigt alle de voksne at kende.

Tid til leg på gulvet, nærhed og tid til det enkelte barn syntes vi er meget vigtigt.
Vi synger meget, leger med sproget og kroppen for at børnene udvikler sig i deres eget tempo og med hver deres styrker.

Børnene hjælpes til at blive selvhjulpne, når de spiser, tager tøj på, delvis med renlighed og ikke mindst deres evner til at løse konflikter. Herved vokser børnenes selvværd. Vi er selvfølgelig meget opmærksomme på hvilke børn, der kan hvad. Vi er altid klar til at hjælpe, med det de ikke kan, eller guide dem igennem. Har barnet en dårlig dag, er det også godt med en ekstra hånd, fra en primær pædagog.

Vi er så meget ude som vejret tillader, men vuggestuebørnene som endnu ikke er så mobile
er sensitive over for kulde og regn, så det er mest i sommerhalvåret vi er ude hele dage.

Vi går gerne ture i lokalområdet. Vi besøger legepladserne og ved, hvor der bor geder og heste. Enkelte gange tager vi toget til Roskilde, telebussen til Sagnlandet eller ud til skov, strand og vand. 

For at styrke børnenes motorik, går børnene så meget deres udvikling tillader, og det er sjældent vi har klapvogn med.