Tøj, kost og fødselsdage

Tøj

Det er vigtigt, at barnet har praktisk tøj på i børnehaven. Tøj der kan tåle at blive beskidt. Da vi bestræber os på, at være meget udenfor året rundt, er det vigtigt at barnet medbringer slidstærkt udendørstøj og sko/støvler. Derudover skal barnet have "skiftetøj" liggende i kurven i garderoben. Desuden skal barnet medbringe hjemmesko, regntøj og gummistøvler. Sørg for at der er navn i ALT beklædning som barnet bruger i børnehaven. Hvis beklædningen bliver væk, er det meget nemmere at finde ejeren igen, hvis der er navn i.

Halstørklæder og snore er af sikkerhedsmæssige grunde ikke tilladt.

Hvis barnet endnu ikke er renlig skal der endvidere medbringes bleer.

Kost

Børns kost er ofte en meget "varm kartoffel" blandt voksne. Hvad er mest hensigtsmæssigt at spise osv. Meningerne er mange og ofte meget forskellige. Når I nu har valgt at Jeres barn skal gå i en idrætsbørnehave, så er det vigtigt at være opmærksom på, at madpakken indeholder mad der er sundt og nærende. Mad der giver barnet energi, og som holder kroppen i gang længe. Formålet er jo, at barnet skal bevæge sig meget. Undgå søde sager og husk at der skal være navn på madpakken. Barnet skal desuden medbringe en ekstra eftermiddagsmad. Eksempelvis en grovbolle med pålæg eller lign. Noget der kan holde kroppen i gang indtil aftensmaden. Pak det i en lille pose/ madkasse med navn på.

Institutionen har desuden en madpolitik, som er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående forældre og personale, og som er vedtaget og godkendt af Forældrebestyrelsen. Vi bryder os ikke om forbuds politik i institutionen, men opfordrer til at madpolitikken overholdes. Også ved afholdelse af fødselsdage.

Fra børnehavens side serverer vi morgenmad til børn, samt  rugbrød, frugt eller grønt midt på formiddagen. Se i øvrigt under "dagens gang" eller under Myretuens kostpolitik.

Fødselsdage

Vi fejrer altid børns fødselsdage og hejser flaget. Hvis I ønsker det, er I også meget velkommen til at komme med i børnehaven og fejre dagen sammen med Jeres barn. Vi kommer også gerne hjem til jer. I er også velkommen til at medbringe frokost til de andre børn i gruppen. Husk at det skal være sundt og nærende kost i serverer og undgå søde sager. Ofte falder fødselsdagene oven i hinanden, og der kan hurtigt opstå perioder med for meget sødt og usundt. Så er det bedre at gemme slikken til Disney-sjov om fredagen.

Legetøj

Barnet må gerne medbringe en bamse hver dag i institutionen. En favoritbamse er også med til at give tryghed. Den sidste fredag i hver måned har vi legetøjsdag, hvor barnet må medbringe 1 stk. legetøj. Legetøjet medbringes på eget ansvar, og vær opmærksom på at andre så også må lege med det.