Lokaler og grupper i Myretuen

Børnene inddeles i grupper

I Myretuen er børnene inddelt i grupper: Krudugler og vandlopper samt vuggestuen Mariehønen.

Krudtuglerne har garderobe ved tumlerummet og spiser frokost i køkkenet, og vandlopperne har garderobe i den anden ende af det store hus, og spiser frokost på stuen.

Når børnene ikke er til samling eller spiser frokost, vil de lege og opholde sig på tværs i hele institutionen.

Lokaler

Børnehavens lokaler er funktions opdelt. I begge ender af det store hus ligger der "tumlerum", og er som navnet røber, rum hvor børnene rigtigt kan være aktive og få brugt kroppen på alle mulige måder. I rummene findes forskellige redskaber som udfordrer børnenes motorik, kreativitet og nysgerrighed. Her findes klatrevæg, ringe, hoppepuder, madrasser, en rebvæg og meget andet. I det ene tumlerum findes et stort vindue som vender ud mod parkeringspladsen, og som er god at vinke farvel fra om morgenen.

I midten af huset findes køkken/alrummet, og er institutionens hjerte. I køkken/alrummet vil der dagen igennem være liv og trængsel af børn, forældre og personale. Det er her, der bliver leget, puslet, spist og I skal checke ind og ud.

Derudover har vi en separat bygning, hvor vuggestuen Mariehønen holder til. Vuggestuen har 2 stuer samt toilet og køkken. 

Pædagogisk leg

Det er vigtigt for børnehavebarnets udvikling, at en stor del af tiden bruges på at lege. Specielt i barn/barn-relationen udvikler barnet sig meget. Igennem rollelege og andre former for leg udvikles barnets kreativitet, fantasi og identitet. Derfor er strukturen i Myretuen skabt således, at der er rig mulighed for at børnene kan lege. På tværs af alder og køn skabes utallige "verdener", som kun børn kan give hinanden, og ofte må voksne stå og kigge på fra sidelinjen, eller bare lade dem være sig selv.