Dagens og årets gang

Årets gang

I løbet af et år i børnehaven sker der mange ting.

Vi afholder forskellige arrangementer og har bl.a. en række forældrekaffedage, udflugter osv.
 
Vi tager i svømmehallen. Vi har ligeledes en fast ugentlig cykeldag, hvor børnene sammen træner cyklingens kunst.
Vi laver en aktivitetsplan fra måned til måned, så I derhjemme bedre kan få et overblik over hvad der sker.

Dagens gang

  • 6.30 Børnehaven åbner (bemærk: 6.45 om fredagen)
  • 6.30-7.30 Morgenmad -  Vi tilbyder havregryn/havregrød eller knækbrød/brød. Desuden tilbyder vi en grovbolle evt. med kærgården og/eller ost. Morgenmåltidet spises i vuggestuens køkken. kl. ca. 7.30 går børnehavebørnene op i børnehaven.
  • 8-11 Formiddagen er præget af pædagogisk leg ude og inde, planlagte aktiviteter og udetid for de børn som stadig har brug for en middagslur.
  • 11-11.30 Fællesoprydning hvorefter børnene samles i deres grupper. Til samlingen i grupperne læses historier, leges små fælleslege eller snakkes om emner som er "oppe i tiden". Efter samlingen vaskes hænder, hvorefter vi spiser frokost. 
  • 11.30-12.30 Så er det frokosttid!
  • 12.30-14 I dette tidsrum er børn der ikke skal sove på legepladsen. Samtidig afholder personalet skiftevis pause eller er på legepladsen.
  • 14-14.45 Der ryddes op på legepladsen, og der er mulighed for at komme indenfor igen. Samtidig vækkes "sovebørnene". Overgangen fra at komme udefra - hvor der har været "gang i den" - til at komme indenfor, hvor tempoet skal sættes lidt ned, kan være svært for børn i denne alder. Derfor vil der i dette tidsrum være "hviletid", hvor børnene ligger på madrasser i "tumleren" og slapper af, mens de lytter til lidt afspændingsmusik, en historie eller andet.
  • 14.30-frem til lukketid (17.15 man-tors, fredag 16.15)
    I tidsrummet 14.30-15.30 har børnene mulighed for at spise sin frugt/eftermiddagsmad og/eller eventuelle rester fra frokostmadpakken. Det er vigtigt at børnene på dette tidspunkt af dagen, får lidt i maven, så de kan klare tiden frem til aftensmaden. Vi spiser på stuerne, når vi spiser eftermiddagsmåltidet. Derudover er det tid til pædagogisk leg. Sidst på dagen oprydning og klargøring til næste dag!

P.s. Vi gør opmærksom på, at alle tider er ca. tider og at I ikke skal hænge jer i klokkeslet. Udelivet er højt prioriteret på ligefod med idræt og bevægelse. Vi vil i sommerhalvåret  opholde os endnu mere udenfor, da vi går på legepladsen efter morgenmaden. Vi kan også finde på at spise frokost og eftermiddagsmad på legepladsen. Dette gør at dagligdagen ikke er helt den samme, som i vinterhalvåret.  Har I spørgsmål til alt dette, er I altid velkommen til at spørge!