Pap skal du aflevere på genbrugspladsen

Du må ikke lægge pap i din skraldespand til papir og karton. Pap kan du aflevere på genbrugspladsen

Kend forskel på karton og pap

Et hurtigt måde at afgøre, om der tale om karton eller pap, er ved at rive i det. Flosser det som papir, må du komme det i din beholder til papir. Er der derimod bølger, når du river, er der tale om pap, som skal afleveres på genbrugpladsen.  Billedet herunder er et eksempel på karton, der flosser ligesom papir. Grunden til, at papir og karton ikke skal blandes sammen med pap er, at papir og karton er af en væsentlig bedre kvalitet end pap, da fibrene er finere og længere og derfor kan genanvendes flere gange.

Karton 
Æggebakken, havregrynspakken og pakken til tandpasta er eksempler på karton, som du godt må putte i din beholder til papir.

 

Pap
Flyttekasser, papkasser fra internethandel og papkassen til æbler er eksempler på pap, som du ikke må putte i din beholder til papir. Pap skal på genbrugspladsen. 

Fold dit karton sammen

Hvis du folder dit kartonaffald sammen, inden du smider det ud, får du meget mere plads i din skraldespand til papir og karton. Samtidig bliver pladsen i papirskraldebilen udnyttet bedre, så den kan køre længere, før den skal læsse af.