Lokale fødevarer til debat i Lejre

Madfællesskabet inviterer grossister, fødevareproducenter, købmænd, restauratører, offentlige indkøbere, borgere, forskere og iværksættere fra hele Danmark til forsamlingshus i Domus Felix i Lejre for at sætte lokale fødevarer til debat.

Skrevet den. 4. april 2016

Fødevareforbruget er med til at bestemme, hvordan landbruget ser ud. Og omvendt. Med en vision om at skabe et mere bæredygtigt landbrug og flere kvalitets fødevarer sætter Madfællesskabet, som består af Københavns Kommune, Bornholms Regionskommune og Lejre Kommune i den kommende tid fokus på fremtidens fødevare­forsyningskæder og hvordan de lokale varer i langt større grad kommer ind på hylderne i restauranter og kommunale køkkener.

Tirsdag den 12. april 2016 kl.13.00 - 17.00 åbner dørene til et forsamlingshus med plads til debat og nytænkning i Domus Felix i Lejre. Undervejs serveres kager og drikkevarer fra Bornholm og Lejre.

Forsamlingshuset åbner med korte indlæg af:

  • Mette Touborg, borgmester, Lejre Kommune
  • Jimmi Nielsen, direktør, BC Roskilde
  • Henrik Hindborg, Markedschef, Økologisk Landsforening
  • Mette Gammicchia, afdelingsleder, Handel, Marked og Ernæring, Landbrug og Fødevarer
  • Erik Holst, Formand for Lejre Øko Grønt (LØG) og økologisk landmand

Deltagelse koster 100 kr. og inkluderer kage og drikkevarer, lavet af økologiske, lokale råvarer fra Lejre og Bornholm. Mere information og tilmelding på www.kbhmadhus.dk/kalender

INFO:

Tid og sted: Tirsdag den 12. april 2016 kl.13.00 -17.00, Domus Felix - Det Gamle Mejeri, Bygaden 20, 4320 Lejre

Program:

13.00 Velkommen

13.30 Åbning, inspirationsoplæg og debat

15.30 Kagebord, drikke og fælles diskussioner ved bordene

17.00 Farvel og tak

FAKTA:

  • København og omegn spiser anslået 900.000 tons mad om året.
  • Danmark importerer flere økologiske produkter end vi eksporterer.
  • Københavns restauranter køber hvert år fødevarer ind for omkring 1.7 mia. kr.
  • 80 % af landbrugsarealet dyrkes til dyrefoder. 9 % til menneskeføde.