Husker du? - en musikalsk hyldets til glemte minder

Kære alle interesserede, pårørende og fagpersoner

Teatertruppen”Teatergrad”, Lejre Kommune og Alzheimerforeningen har den store glæde at invitere dig til at se den anmelderroste forestilling:

Husker du?
– en musikalsk hyldest til glemte minder

Onsdag den 29.-11. 2017 kl 13.00 på plejecenter Bøgebakken 1, 4320 Lejre i caféen
Onsdag den 29.-11. 2017 kl. 16.30, Nødager 1, 4000 Gevninge i aktivitetshuset.

En ældre mand sidder ved et opdækket bord. Han er alene. Han har fødselsdag, så vidt han husker… Det kniber voldsomt med hukommelsen. Men fra tid til anden vælter minderne frem. Minder om kærligheden, familien, fra arbejdslivet, om livets op- og nedture og musik… Altid musik!!

Forestillingen fremføres af en skuespiller og to sangere/musikere og varer 45 minutter
Der er plads til 50 tilskuere ved hver forestilling, så det er nødvendigt med tilmelding efter princippet ”først til Mølle”.

Tilmelding til Kristine Bojsen-Møller
tlf: 40 70 85 70 eller email: krbm@lejre.dk

 

Anmeldelser:

Alzheimerforeningen var inviteret til at se et nyt musikdramatisk stykke »Husker du?« som er en forestilling for både demensramte og deres pårørende. Det var et meget rørende stykke, som vi gerne vil give vores varmeste anbefalinger! En anderledes måde at se teater på - som giver et emotionelt samvær for mennesker med demens og de pårørende.


Marie-Louise, ergoterapeut ved Huset (aktivitetscenter ved Demenscenter Klarahus)
At se forestillingen ’Husker du’ er en meget rørende oplevelse, uanset om man er demensramt, pårørende eller ’almindelig’ publikum. Dette er en sjælden mulighed for at kunne tilbyde vores brugere et professionelt kulturtilbud, som også er relevant for deres pårørende. Den benytter sig af velvalgte, enkle virkemidler, som virker. Den er ligefrem og ærlig. Man græder, men det bliver en måde at bearbejde det på. Der er dybder i forestillingen som pårørende føler sig ramt af og som taler direkte til dem. Og så et spor, som den demente kan følge, pga. de sensoriske indtryk; musikken, minderne og hovedkarakterens genkendelige følelsesliv. Det har en uvurderlig værdi, at den demensramte og den pårørende har en oplevelse sammen. Uanset om man som pårørende er ægtefælle, ven, barn eller barnebarn er det en historie, man kan relatere til. Og det er i øvrigt en fin vinkel, at den pårørende ikke altid er en ægtefælle. Og en smuk pointe, at kærligheden mellem datteren og faren er der, selvom han ikke kan huske det.


Karen, pårørende
Både min mand og jeg havde en rigtig dejlig aften den aften i Huset. Selve stykket var en sød historie, hvor Martin specielt nød musikken og sangene. Jeg så meget af Martin i historien. Det gør ondt, men på de anden side set, er der mange andre i samme situation som os, vi er ikke alene om smerten.
Skuespillerne gjorde det godt, var rolige men engagerede og levede sig fint ind i fortællingen. Spilletiden var passende; en dement kan ikke koncentrere sig og huske ret meget.
Martin har flere gange efterfølgende sagt: ”Hvor var det en god idé du fik. Hvor var det godt vi tog derind. Det var en god aften!” (Han var nemlig ved at melde fra samme dag.)
Vi kan varmt anbefale andre at se stykket!!!

Information
Andreas Garfields nye stykke om demens rammer en underdreven smerte i Teatergrads bevægende plejehjemsopsætning. Med Rolf
Hansen som charmerende Alzheimer-patient
[…] Den må være særligt fantastisk at opleve for demente sammen med deres børn eller kærester og venner. Netop fordi alle kan have så svært ved at tale om disse ting.

Vi glæder os til at se dig og håber du får en god oplevelse.
Bedste hilsner Kristine Bojsen-Møller, demenskoordinator

Tilmelding til Kristine Bojsen-Møller
tlf: 40 70 85 70 eller email: krbm@lejre.dk