Fra byen til Avnstrup Børnegård

- Sidste år rev vi teltpælene op og byttede vores 3-værelses lejlighed på Frederiksberg ud med et hus i Ny Tolstrup. At bytte by-børnehaven ud med Avnstrup Børnegård var ikke så stort et skift, som man umiddelbart skulle tro. Det skyldtes blandt andet, at Liva var så privilegeret at være i udflyttergruppen og derfor havde den fornøjelse at drage til de nordsjællandske skove nær Værløse hver dag.

Der, hvor man kan tale om, at Liva oplevede en forandring, var i antallet af kammerater, hun skulle forholde sig til, da hun kom til Avnstrup Børnegård. Hvor Liva før var vant til at dele hverdagen med 120 børn, fordelt på vuggestuer og børnehaver, skulle hun nu pludselig kun forholde sig til 17 andre børn. Der, hvor vi som forældre kunne mærke en forskel fra den tidligere børnehave, var i det overskud, der hersker hos pædagogerne i Avnstrup Børnegård.

Overskuddet kommer især til udtryk i de flotte, gennemtænkte og omfattende tema uger, som blandt andet giver børnene et kulturelt indblik i forskellige lande eller kendskab til skovens dyr og andre troldevæsner.

Ud over overskuet blandt pædagogerne, så var vi også yderst benovet over de fysiske rammer. Det er jo helt overdådigt, at 18 børn med pædagoger deler et helt hus. Hvor vi var vant til, at der var 25 børn på en forholdsvis lille stue, er vi nu et privilegeret forældrepar, der er vidner til nogle luksuriøse omgivelser, der både indeholder et puderum, dukkekrog, en "Fritter" for de store børn, for slet ikke at tale om faciliteterne udenfor.

Udenfor er der naturlegeredskaber, tårne, bålsted, gemmesteder, kuperet landskab og en fantastisk skov med trolde, hjorte, musvåger, søer og meget meget mere. Børnenes motorik bliver i den grad stimuleret, og det gør fantasien også. Liva elsker sin hverdag i Avnstrup Børnegård. Fra første dag faldt hun til, og det kan vi takke de opmærksomme pædagoger for og, ej at forglemme, børneflokken.