Kostpolitik

Børnene har en fysisk aktiv dag med leg og læring. De trives bedst med en sund og varieret kost. Det er brændstoffet til at kunne fungere hele dagen - til at lege og udvikles. I institutionen tilbydes en sund og varieret kost - med årstidens udbud af grøntsager, frugt.

  • Vi køber så vidt muligt økologisk
  • Vi bager selv meget af vores brød
  • Vi laver maden fra bunden af gode, friske og økologiske råvarer
  • Vi lægger stor vægt på, at frokostmåltidet skal være hyggeligt og i en rolig atmosfære
  • Vi serverer vand og økologisk mælk til måltidet 

Morgenmad er for alle børn indtil kl. 7.30. Vi serverer f.eks. havregryn, instant grød, frugt, friskbagte grovboller eller rugbrød.

Formiddagsmad ca. kl. 8.30-9.00.

Frokost spises mellem 11.15 og 11.45. Vores madplan er varieret, med årstidens udvalg af grønt, og følger som udgangspunkt nedenstående.

Eftermiddagsmaden serveres mellem kl. 14 og 15. Både formiddags- og eftermiddagsmaden kan bestå af følgende:

  • Brød
  • Mælkeprodukter (f.eks. ymer, yogurt eller mælk) + havregryn eller müsli
  • Grød
  • Frugt
  • Grønt

Vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. Menuplanen er vejledende, Vi forbeholder os ret til at ændre i den.

Vores mad skal indeholde mange fibre, frugt og grønt. Vi prioriterer derfor en kost baseret på langsomt optagelige kulhydrater, da dette er med til, at børnene er bedre rustet til en dag med fysiske aktiviteter og indlæring. De hurtigt-optagelige kulhydrater giver ingen energi til en aktiv hverdag, og forsvinder hurtigt ud af kroppen igen.

Eksempler på langsomt-optagelige kulhydrater:

Rugbrød, grovbrød, havregryn, brune ris, fuldkornspasta, kartofler, grøntsager.

Eksempler på hurtigt-optagelige kulhydrater:

Hvidt brød, kiks, sukkerholdige morgenmadsprodukter som guldkorn, coco-pops, cheerios, frosties. Slik, chokolade, kinder mælkesnitte, yoghurt med sukker, tørret frugt, myslibar etc.